Presentació

—————————-

El Centre Alcoià d’Estudis Històrics i Arqueològics (CAEHA) som una associació cultural fundada en 1982, dedicada a l’estudi i difusió de la història local i a la conservació del nostre patrimoni. Formem part de la Federació d’Instituts d’Estudis del País Valencià i estem adscrits a la Comissió de Patrimoni Material i Immaterial del Consell Municipal de Cultura d’Alcoi. Solem col·laborar amb el Museu Arqueològic i l’Arxiu Municipal d’Alcoi, i també comptem amb representants, en torn rotatori, a les Juntes Rectores dels Parcs Naturals del Carrascal de la Font Roja i de la Serra de Mariola, com a part de les entitats de defensa del patrimoni cultural.

L’associació compta, entre el seus més de 130 socis, amb historiadors, arqueòlegs, filòlegs, geògrafs, musicòlegs i investigadors de tota mena, i està oberta a qualsevol interessat en la cultura alcoiana.

Anualment, organitzem de febrer a novembre el cicle “10 excursions voltant Alcoi” juntament al Museu Arqueològic Municipal, per conéixer el patrimoni urbà i els jaciments arqueològics dels voltants. També promovem les jornades “Coneixent la nostra Història”, sempre dedicades a un tema monogràfic que sol coincidir amb alguna efemèride. De tant en tant fem jornades de convivència per als socis a Vil·la Vicenta – El Salt (immoble que fou gestionat pel CAEHA entre 2010 i 2018, i on encara tenim depositada la biblioteca de tema alcoià que ens va llegar el nostre president honorari Adrián Miró, a més de l’arxiu amb les seues recerques bibliogràfiques i històriques sobre Alcoi), o visites culturals i gastronòmiques a algunes ciutats properes, i tanquem l’any amb un sopar que sol utilitzar-se d’homenatge a algun personatge o col·lectiu alcoià destacat. A més a més, des del CAEHA promovem publicacions relacionades amb els nostres camps d’estudi i assessorem o participem activament en diferents esdeveniments, com ara la Fira Modernista.

La tasca del CAEHA ha estat reconeguda amb el Premi 9 d’Octubre 2021, atorgat pel Consell Municipal de Cultura, i amb el Palmell 2022, mà del futur, concedit pel periòdic El Grat, a banda de ser nomenat soci d’honor del Grup de Recreació Alcoy Modernista.

A banda d’aquest lloc web, també pots trobar-nos a Facebook, Instagram i al nostre canal de Youtube.

Per a més informació:

—————————-

Alguns socis actuals del CAEHA

—————————-

Els set membres fundadors del CAEHA (excepte el segon per l’esquerra, Miguel Abad, que es va incorporar després)

—————————-