Presentació

—————————-

El Centre Alcoià d’Estudis Històrics i Arqueològics (CAEHA) és una associació cultural fundada en 1982, dedicada a l’estudi i difusió de la història local i a la conservació del nostre patrimoni. Forma part de la Federació d’Instituts d’Estudis del País Valencià i està adscrit a la Comissió de Patrimoni Material i Immaterial del Consell Municipal de Cultura d’Alcoi. Solem col·laborar amb el Museu Arqueològic i l’Arxiu Municipal d’Alcoi, i també comptem amb representants, en torn rotatori, a les Juntes Rectores dels Parcs Naturals del Carrascal de la Font Roja i de la Serra de Mariola, com a part de les entitats de defensa del patrimoni cultural.

L’associació compta, entre el seus més de 130 socis, amb historiadors, arqueòlegs, filòlegs, geògrafs, musicòlegs i investigadors de tota mena, i està oberta a qualsevol interessat en la cultura alcoiana.

Anualment, organitzem de febrer a novembre el cicle “10 excursions voltant Alcoi” junt al Museu Arqueològic Municipal, per conéixer el patrimoni urbà i els jaciments arqueològics dels voltants. En la tardor promovem les jornades “Coneixent la nostra Història”, sempre dedicades a un tema monogràfic que sol coincidir amb alguna efemèride. De tant en tant fem també jornades de convivència per als socis a Vil·la Vicenta – El Salt (immoble que fou gestionat pel CAEHA entre 2010 i 2018, i on encara tenim depositada la biblioteca de tema alcoià que ens va llegar el nostre president honorari Adrián Miró, a més de l’arxiu amb les seues recerques bibliogràfiques i històriques sobre Alcoi), o visites culturals i gastronòmiques a algunes ciutats properes, i tanquem l’any amb un sopar que sol utilitzar-se d’homenatge a algun personatge o col·lectiu alcoià destacat. A més a més, el CAEHA promou publicacions relacionades amb els seus camps d’estudi i assessora o participa activament en diferents events, com ara la Fira Modernista.

A banda d’aquest lloc web, també pots trobar-nos a Facebook, Instagram i al nostre canal de Youtube.

Per a més informació:

—————————-