Homenatges

En ocasions, aprofitem el nostre encontre anual de socis per a retre homenatge a col·lectius o personatges per la seua significació històrica o cultural, o per a commemorar alguna efemèride.

—————————-

Homenatge a Francisco Jordá Cerdá (30 de novembre de 1984)

Com a part de les jornades sobre l’Eneolític, es va celebrar un sopar a l’Hotel Reconquista en el transcurs del qual va ser nomenat President Honorari del CAEHA aquest eminent arqueòleg i prehistoriador.

Homenatge a Jordi Valor i Serra (octubre de 1985)

L’Associació Cultural Alcoià-Comtat, en el marc del seu Congrés d’Estudis, va editar el llibret Jordi Valor, homenatge pòstum, en el que també hi va col·laborar el CAEHA.

Homenatge a Adrián Miró García (20 de desembre de 2003)

Junt amb l’Associació Cultural Littera, amb motiu del 80é aniversari de l’escriptor i investigador Adrián Miró, es va organitzar un recital de poemes de l’autor i s’hi va publicar un llibre fruit de diverses col·laboracions: Adrián Miró: reconeixement del CAEHA i del Col·lectiu Littera al nostre amic.

Homenatge a Francisco Jordà Cerdà (18 de desembre de 2004)

En el transcurs d’un dinar, i com a reconeixement pòstum poc temps després del traspàs del nostre president honorari, es va presentar el llibret Homenatge al professor Francisco Jordà Cerdà, prehistoriador: ressenya biogràfica i bibliogràfica.

Homenatge als alcoians deportats als camps d'extermini nazis (14 de gener de 2006)

En el sopar anual es va homenatjar Francisco Aura Boronat, últim supervivent alcoià dels camps d’extermini nazis. En aquest acte es va fer lliurament del llibre Homenatge als Alcoians deportats als camps d’extermini nazis.

Homenatge al primer Ajuntament alcoià de la II República (desembre de 2006)

En el 75é aniversari de la seua proclamació, es va editar el llibret El primer Ajuntament alcoià de la II República.

Homenatge als defensors de la vila davant Felip V (11 de gener de 2008)

En la seu de la UNESCO, el CAEHA presentà el llibret El memorial de greuges d’Alcoi a Felip V, en el 300 aniversari de la capitulació d’Alcoi.

125 anys del descobriment de les Llometes i 200 aniversari de Darwin (desembre de 2009)

Per a commemorar aquestes efemèrides, es va editar el llibret El creacionisme militant. 125 anys del descobriment de les Llometes (Alcoi) en el 200é aniversari del naixement de Charles Darwin.

Homenatge a Adrián Miró García (15 de gener de 2010)

Amb motiu del nomenament com a Fill Predilecte d’Alcoi del nostre president honorari Adrián Miró, el CAEHA va editar un llibret que porta per títol Poemes, i es va lliurar als assistents durant el dinar que s’hi va celebrar a l’Hostal Savoy.

Homenatge a Carlos Palacio García (5 de febrer de 2011)

En el centenari del seu naixement, es va fer un sopar al restaurant de l’Hotel AC Ciutat d’Alcoi en el que es va repartir el llibret Homenatge del CAEHA a Carlos Palacio (1911-1997).

Homenatge als gremis i als actuals guions gremials (2013)

Es va editar el llibret Els antics gremis d’Alcoi, vessant cívic i religiós.

Homenatge a Vicent Pascual Pastor (16 de maig de 2015)

Amb la celebració del 150é aniversari de l’arquitecte, el CAEHA va completar les jornades amb un sopar d’homenatge, al restaurant de l’Hotel AC Ciutat d’Alcoi.

Homenatge al Nadal alcoià (2015)

Es va editar el llibret La Música de Nadal a Alcoi.

Homenatge a Domingo Espinós Vilaplana (2016)

En el 80é aniversari del seu traspàs, es va editar el llibret Reconeixement del CAEHA a Domingo Espinós Vilaplana (1864-1936), que incloïa també el facsímil Diabetes sacarina.

Homenatge a Juan Botella Asensi i als alcoians exiliats (2017)

Es va editar el llibret El caso de España.

Homenatge a Francisco Aura Boronat (2019)

Es va reeditar el llibre Francisco Aura Boronat, resistencia y dignidad frente a la desmemoria, en la versió castellana.