Homenatges

En ocasions, aprofitem el nostre encontre anual de socis per a retre homenatge a col·lectius o personatges per la seua significació històrica o cultural, o per a commemorar alguna efemèride.

—————————-

Homenatge a Francisco Jordá Cerdá (30 de novembre de 1984)

Com a part de les jornades sobre l’Eneolític, es va celebrar un sopar a l’Hotel Reconquista en el transcurs del qual va ser nomenat President Honorari del CAEHA aquest eminent arqueòleg i prehistoriador.

Homenatge a Jordi Valor i Serra (octubre de 1985)

L’Associació Cultural Alcoià-Comtat, en el marc del seu Congrés d’Estudis, va editar el llibret Jordi Valor, homenatge pòstum, en el que també hi va col·laborar el CAEHA.

Homenatge a Adrián Miró García (20 de desembre de 2003)

Junt amb l’Associació Cultural Littera, amb motiu del 80é aniversari de l’escriptor i investigador Adrián Miró, es va organitzar un recital de poemes de l’autor i s’hi va publicar un llibre fruit de diverses col·laboracions: Adrián Miró: reconeixement del CAEHA i del Col·lectiu Littera al nostre amic.

Homenatge a Francisco Jordà Cerdà (18 de desembre de 2004)

En el transcurs d’un dinar, i com a reconeixement pòstum poc temps després del traspàs del nostre president honorari, es va presentar el llibret Homenatge al professor Francisco Jordà Cerdà, prehistoriador: ressenya biogràfica i bibliogràfica.

Homenatge als alcoians deportats als camps d'extermini nazis (14 de gener de 2006)

En el sopar anual es va homenatjar Francisco Aura Boronat, últim supervivent alcoià dels camps d’extermini nazis. En aquest acte es va fer lliurament del llibre Homenatge als Alcoians deportats als camps d’extermini nazis.

Homenatge al primer Ajuntament alcoià de la II República (desembre de 2006)

En el 75é aniversari de la seua proclamació, es va editar el llibret El primer Ajuntament alcoià de la II República.

Homenatge als defensors de la vila davant Felip V (11 de gener de 2008)

En la seu de la UNESCO, el CAEHA presentà el llibret El memorial de greuges d’Alcoi a Felip V, en el 300 aniversari de la capitulació d’Alcoi.

Homenatge a Adrián Miró García (15 de gener de 2010)

Amb motiu del nomenament com a Fill Predilecte d’Alcoi del nostre president honorari Adrián Miró, el CAEHA va editar un llibret que porta per títol Poemes, i es va lliurar als assistents durant el dinar que s’hi va celebrar a l’Hostal Savoy.

Homenatge a Enrique Vilaplana Juliá (3 de febrer de 2010)

Per a commemorar els 125 anys del descobriment de les Llometes, per part de l’enginyer Vilaplana, i al mateix temps els 200 del naixement de Darwin, es va editar el llibret El creacionisme militant. 125 anys del descobriment de les Llometes (Alcoi) en el 200é aniversari del naixement de Charles Darwin.

Homenatge a Thomas F. Glick (5 de juny de 2010)

Amb motiu de la jubilació i el pròxim retorn a Boston d’aquest il·lustre hispanista, a ell i a la seua dona Betty se’ls va retre un reconeixement a Benilloba junt al Centre d’Estudis Contestans, que va servir també per a nomenar-lo soci d’honor del CAEHA.

Homenatge a Carlos Palacio García (5 de febrer de 2011)

En el centenari del seu naixement, es va fer un sopar al restaurant de l’Hotel AC Ciutat d’Alcoi en el que es va repartir el llibret Homenatge del CAEHA a Carlos Palacio (1911-1997).

Homenatge als gremis i als actuals guions gremials (14 de juliol de 2013)

Amb motiu de rebre en depòsit el guió de Sant Eloi, conservat per membres del desaparegut Gremi de manyans, es va editar el llibret Els antics gremis d’Alcoi, vessant cívic i religiós.

Homenatge al Nadal alcoià (4 de març de 2015)

Tot aprofitant la petició del Nadal alcoià com a Patrimoni Cultural Immaterial, s’editaria una conferència d’Àngel Lluís Ferrando amb el títol La Música de Nadal a Alcoi.

Homenatge a Vicent Pascual Pastor (16 de maig de 2015)

Amb la celebració del 150é aniversari de l’arquitecte, el CAEHA va completar les jornades amb un sopar d’homenatge, al restaurant de l’Hotel AC Ciutat d’Alcoi.

Homenatge a Josep Julià i Serra (19 de desembre de 2016)

Celebrat per diverses entitats a Benilloba, en honor del nostre soci que havia mort sobtadament, va servir per a inaugurar a casa seua la “Col·lecció de màquines tèxtils Josep Julià Serra-Maria Català Monllor”.

Homenatge a Domingo Espinós Vilaplana (14 de gener de 2017)

En el 80é aniversari del seu traspàs, es va editar el llibret Reconeixement del CAEHA a Domingo Espinós Vilaplana (1864-1936), que incloïa també el facsímil Diabetes sacarina, i que fou repartit al sopar d’homenatge al restaurant El Salt.

Homenatge a Juan Botella Asensi i als alcoians exiliats (16 de desembre de 2017)

Com a culminació de l’homenatge a Juan Botella Asensi i als alcoians exiliats, Rafael Hernández i Jordi Ortiz farien una introducció crítica al llibre El caso de España, obra inconclusa del propi Juan Botella, que es repartiria el 16 de desembre al sopar de socis al restaurant Lolo.

Homenatge a Francisco Aura Boronat (19 de gener de 2019)

Per a completar l’homenatge pòstum a Paco Aura, en el nostre sopar de socis celebrat en la Gruta del Círculo Industrial es va repartir la reedició en castellà del llibre Francisco Aura Boronat, resistencia y dignidad frente a la desmemoria.