La pervivència de la pandèmia i de les restriccions ens va fer prendre la decisió de no plantejar tampoc els cicles d’excursions i de conferències per a aquest any.
Sí que vam continuar amb activitats online, com la taula rodona en la que va participar Josep Lluís Santonja, amb motiu del Dia de la Dona i la temàtica de les alcoianes represaliades al franquisme; o diverses “Xerrades a l’abric del Modernisme”, organitzades per l’associació Alcoy Modernista, en les que col·laboraren socis nostres.
En juliol vam organitzar una visita guiada per a socis, amb restriccions d’aforament, a dues exposicions a l’IVAM CADA ALCOI, “Escultura infinita” i “Cronografies”.
La IV Fira Modernista de setembre es va programar amb un format més reduït, i des de l’entitat hi col·laboràrem amb dues conferències a càrrec de dos dels nostres socis més joves: Àlvaro Verdú i “L’Alcoi perdut”, i Keren Juan i “La feminització de la religió en la segona meitat del segle XIX”, a més de la tradicional visita al Cementeri d’Elisa Beneyto i Lluís Vidal, que presentaren la “Ruta de les animetes” en col·laboració amb altres entitats.
En paral·lel, eixa mateixa setmana l’Institut Alacantí de Cultura “Juan Gil-Albert” va programar al CADA les “I Jornades de Patrimoni Industrial alacantí”. El CAEHA va col·laborar amb una exposició i una guia bibliogràfica sobre El patrimoni i la societat industrial d’Alcoi, a més de fer una visita guiada pel patrimoni industrial urbà a càrrec de Josep M. Segura.
Jordi Ortiz i Sergio Pastor van representar al CAEHA en la Trobada 2021 dels Instituts d’Estudis del País Valencià, celebrada en octubre a la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València, on parlaren de la trajectòria i la projecció de l’entitat al llarg de quasi 40 anys d’història.
Des de l’Ajuntament ens van demanar col·laboració en el Dia del Turisme, i vam participar amb una visita guiada per l’Alcoi medieval, a càrrec de dos especialistes com són Ricard Bañó i Josep Maria Segura.
Però octubre portaria una altra grata sorpresa: el Consell Municipal de Cultura ens va atorgar, com a entitat, el Premi 9 d’Octubre, en reconeixement a la nostra trajectòria, i va ser lliurat a la nostra presidenta en una gala al Teatre Calderón.
A poc a poc el panorama cultural anava animant-se a mesura que es llevaven restriccions i, a banda d’adherir-se el CAEHA al nomenament com a Fill Predilecte i Medalla d’Or a l’artista Antoni Miró, que li va atorgar l’Ajuntament d’Alcoi, també preparàvem una nova edició de la “Ruta de les animetes” pel Cementeri, guiada per Elisa Beneyto i Lluís Vidal en col·laboració amb el Grup de Danses Sant Jordi, l’Associació Cultural Samarita, el Grup de Recreació Alcoy Modernista i la Societat El Trabajo.
Encara quedaria temps en novembre per a presentar el llibre de Juan José Jordá, Batoi, la grandeza de un barrio, en el que va col·laborar el CAEHA, i tancàvem l’any amb una important reestructuració dels continguts de la pàgina web. L’esperança era que el 2022 suposara la tornada a una certa normalitat.