2013

Comença l’any amb la petició a l’Ajuntament per tal d’iniciar els tràmits perquè el Nadal alcoià siga declarat Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. També l’entitat s’adhereix a la declaració institucional de la Corporació Municipal en favor de la Cultura de Pau i no violència, amb motiu del 75é aniversari dels bombardejos de la ciutat, així com a la petició a l’estat italià perquè reconega la seua responsabilitat en aquests successos.

En febrer comença una de les activitats, en col·laboració amb el Museu Arqueològic Municipal, que atés el seu èxit acabarà per consolidar-se en la nostra programació anual: el cicle de “10 excursions voltant Alcoi i el seu patrimoni històric i arqueològic”, quasi sempre guiades per especialistes del CAEHA. En aquesta primera edició, les rutes anirien a càrrec de: Ignasi Grau i Josep M. Segura, “La Serreta”; Germán Pérez i Josep M. Segura, “El Castellar”; Josep Torró i Josep M. Segura, “El castell de Barxell”; Josep M. Segura i Julio Trelis, “La Mola Alta de Serelles i el barranc del Cint”; Emili Aura i Josep M. Segura, “Els abrics de la Sarga”; Ignasi Grau i Josep M. Segura, “El Puig”; Bertila Galván i Cristo Hernández, “El Salt”; Ramón Molina i Begonya Nebot, “El patrimoni industrial del riu Molinar”; Josep Torró i Josep M. Segura, “Muralles de l’Alcoi medieval i vestigis medievals al Museu”; i Gabriel Guillem i Gilberto Olcina, “El patrimoni industrial del riu Barxell”.

Per fi es rebrà la subvenció promesa per Conselleria, el que permetrà sanejar els comptes de l’entitat i reprendre les activitats d’estiu a Vil·la Vicenta. En concret, el 30 de maig s’inaugura la temporada amb el lliurament d’un retrat de Gil-Albert, obra de Mila Santonja, de la qual també es presenta una exposició de l’1 al 16 de juny. Del 22 de juny al 7 de juliol hi haurà una segona exposició de pintura, amb obres de José Miguel Benito Pérez, i del 13 al 28 de juliol una tercera anomenada “Art Aladroc”, amb il·lustracions dels alumnes de la Facultat de Belles Arts d’Altea.

En juliol s’editaria també el llibret d’homenatge, que enguany seria per Els antics gremis d’Alcoi, vessant cívic i religiós, a càrrec de José M. Soriano i Josep M. Segura.

El 20 de setembre l’entitat participa en un Acte per la Pau que se celebra al refugi de Cervantes, i a l’endemà s’organitza una visita guiada al Museu de Bombers d’Alcoi, on treballa en eixe moment la sòcia Elisa Beneyto.