A finals de gener, el CAEHA va fer pública, mitjançant una nota de premsa, la seua preocupació per l’estat de deteriorament i per la ruïna que afecta el castell de Barxell.
Abans de finalitzar el mateix mes, també vam manifestar amb una nova nota de premsa la nostra opinió contrària al trasllat a Madrid dels expedients valencians de la postguerra, conservats a les seus militars de les tres províncies.
El 5 de març, representants del CAEHA van visitar l’Alcalde d’Alcoi i, entre altres coses, van demanar que la Corporació Municipal concedira la medalla d’Or de la Ciutat al nostre President d’Honor, Adrián Miró, pels seus mèrits com a escriptor, poeta i musicòleg, i per haver tractat en nombroses ocasions el tema d’Alcoi.
El 10 de març, al saló de plens de l’Ajuntament, la Directora General del Llibre, Silvia Caballer, va presentar L’esborrany de la Cort del Justícia d’Alcoi, 1263-1264. El llibre, editat pel CAEHA junt amb la Conselleria de Cultura de la Generalitat, és un facsímil del manuscrit, amb transcripció i notes de l’historiador Ricard Bañó.
El CAEHA va participar el 7 de maig en una taula rodona celebrada al CIM Apolo al voltant de la pau, al complir-se 70 anys de la finalització de la Guerra Civil. L’activitat es va completar amb un concert al·lusiu amb el títol “Et in terra pax”, on es va poder escoltar l’arranjament per a banda fet per Gregorio Casasempere de l’obra de Carlos Palacio España en mi corazón.
El 16 de juliol es va celebrar una reunió ordinària del Consell de Protecció del Parc Natural del Carrascar de la Font Roja, on el representant del CAEHA va ser un dels 4 vots negatius al projecte de construcció d’un hotel, tot i que es va aprovar per majoria.
El 21 de juliol, el CAEHA va manifestar amb una nota de premsa la seua adhesió a l’homenatge als valencians deportats als camps d’extermini nazi que van proposar les Corts Valencianes. A Alcoi van ser 21 els deportats, dels quals només sobrevivia Francisco Aura.
Durant els dies 16 al 18 d’octubre es va celebrar a Muro de l’Alcoi el Congrés “400 anys d’expulsió dels moriscos”, organitzat per l’Institut d’Història Almoroig, i que va comptar entre altres amb la col·laboració del CAEHA i del seu vicepresident Josep Lluís Santonja com a membre del comitè científic.
A finals d’aquest mes es van iniciar els tràmits i les negociacions per a la cessió d’ús al CAEHA de la casa d’estiueig de Juan Gil-Albert (Vil·la Vicenta).
El cicle “Coneixent la nostra història” d’aquest any va estar dedicat a “La crisi de 1909 i la Setmana Tràgica”. Va consistir en tres conferències impartides per distints professors: 12 de novembre, Ramiro Reig Armero, “Abans i després de la Setmana Tràgica. Malestar social i crisi política”; 19 de novembre, Maria Gemma Rubí Casals, “La Setmana Tràgica a Barcelona. Història d’una desafecció”; 26 de novembre, Ricard Bañó, “La crisi de 1909 a Alcoi”. El cicle es va completar el dia 21 amb la projecció de la pel·lícula d’Antoni Ribas, “La ciutat cremada”.
El 5 de novembre, de la mà del CAEHA, es va presentar en Alcoi la Societat Valenciana de Genealogia i Heràldica al Centre Cultural, per part del seu vicepresident Josep Vicent López Gil.
L’endemà, 6 de novembre, es va comunicar oficialment per part de l’Alcalde, la Regidora de Cultura i els representants del CAEHA, el nomenament d’Adrián Miró Garcia com a fill predilecte d’Alcoi.
L’última activitat d’aquest any va ser l’enviament, el 9 de novembre, d’una petició a la Directora General del Patrimoni Cultural Valencià demanant el compliment de la Llei Valenciana del Patrimoni Cultural en relació a la conservació del castell de Barxell, declarat BIC.