2008

El dia 11 de gener del 2008, en la seu de la UNESCO, i dins de la sèrie Homenatges, el CAEHA presentà el llibret El memorial de greuges d´Alcoi a Felip V, amb estudi i introducció de Josep Lluís Santonja. S’acabà d´imprimir el 9 de gener, data en què es commemora el 300 aniversari de la capitulació d’Alcoi davant les tropes borbòniques. Això va suposar la liquidació del règim foral de la vila després de més de quatre segles de vigència.

Aquest mateix any, en assemblea general ordinària celebrada el 18 de juny, es va renovar la Junta Directiva del CAEHA. Entre altres canvis, va ser elegit president José Maria Soriano Bellver.

El 18 de setembre, en el saló d’actes del Centre Cultural, es va presentar el llibre de Josep Lluís Santonja La desfeta d’Alcoi, editat per l’Arxiu Municipal amb la col·laboració del CAEHA.

El 21 d’octubre, en el mateix lloc, es presentà el llibre del professor Josep Albert Mestre, Història de l’Escola d’Arts i Oficis d’Alcoi, editat pel CAEHA. Aquest és el tercer volum que editem dins de la nova col·lecció que es va iniciar per a celebrar el 25é aniversari de la nostra institució.

En aquest any 2008 també es van complir 200 anys de la Guerra del Francés. Per commemorar aquest esdeveniment, el CAEHA va celebrar en el saló d’actes de la Cambra de Comerç, i amb el patrocini de la CAM, un seminari sobre La Guerra del Francés, dins del cicle “Coneixent la nostra història”. Es va comptar amb quatre conferències dictades per professors de les universitats d’Alacant i València: 30 d’octubre, Emilio Soler Pascual, “Los hermanos Villanueva, dos setabenses en la crisis del Antiguo Régimen”; 13 de novembre, Manuel Ardit Lucas, “El preludi de la Guerra del Francés”; 20 de novembre, Rafael Zurita Aldeguer, “La guerra del Francés y las dos batallas de Castalla”; 27 de novembre, Emilio La Parra López, “Las Cortes de Cádiz y el primer liberalismo español”.

Si continuas utilizando este sitio, aceptas el uso de las cookies. Más información

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close